Før i tiden brukte alle refleks. Ok, ikke alle, men 30 prosent av oss. Det var den gangen vi fortsatt måtte gå til byen for å ta ut og sette inn penger i banken. I høst- og vintermånedene lå det alltid en skål med gratis reflekser ved skranken. Nå slipper vi å gå ut for å ta ut penger, og følgelig bruker nesten ingen av oss refleks. Ved å bruke refleks er det vistnok 85% mindre sansynlighet for å bli påkjørt. Men likevel er det ingen som deler ut gratis reflekser. For et par-tre uker siden var det Refleksdagen. Jeg var tilfeldigvis en tur i Oslo, og ruslet rundt i store deler av sentrum. Jeg hadde håpet å sanke inn minst 5-10 reflekser. Jeg fikk ikke en eneste refleks. Det var ingen som delte ut reflekser. Det var ingen som brukte reflekser! Ok, ikke helt sant: I tillegg til meg, var det én annen som brukte refleks. Og jeg gikk rundt i Oslo sentrum i minst 2 timer. Greit. Oslo sentrum. Kanskje ikke det stedet man er minst synlig uten refleks. Men refleksbruk er viktig. Det er en rutine som må vedlikeholdes. Er det ingen som har kjørt bil på en trang vei i høstmørket, med kraftig regn?

PS: Man kan få kjøpt refleks på apotek.

UPDATE: Du fra NRK: Mistet dessverre nummeret ditt. Ring meg på nytt hvis det fremdeles er aktuelt.